Activiteiten Groot Amsterdam

Activiteiten Groot Amsterdam

Flat View
Bekijk per jaar
Maandelijkse weergave
Bekijk per maand
Weekly View
Bekijk per week
Daily View
Bekijk vandaag
Search
Zoeken

Afdeling:Solas Breed

Fietstocht Zoetermeer-Voorschoten-Zoetermeer met lunch

 
Zaterdag 14 September 2019, 10:00
 Hits : 424 

Fietstocht Zoetermeer-Voorschoten-Zoetermeer met lunch (ca. 35 km)

Zaterdag 14 september 2019, 10.00 uur

 Vandaag staat er een korte fietstocht op het programma, wat voor sommigen onder ons wellicht prettig is.

Zoetermeer ligt midden in het groen. We maken kennis met vier groengebieden, te weten De Balij,  het Westerpark, het Buytenpark en de Vlietlanden. 

Als eerste doen wij De Balij (of het Balijbos) aan, dat een oppervlakte beslaat van 360 ha. Dit is een jong bos tussen Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Delft. Het bestaat uit een natuurbos, een moerasbos, wandel- en fietspaden en een speelbos. Ook is er een stadsboerderij te vinden.

De eerste bomen zijn ruim voor de aanleg van de Floriade uit 1992 aangeplant. Dit Floriadebos is nu het oudste deel van De Balij en zo’n 30 jaar oud. Midden in het natuurbos ligt een woest, open gedeelte, dat wordt bijgehouden door Gallowayrunderen.

Via Nootdorp rijden wij richting Westerpark, dat in alle opzichten een groots park is. Op 225 hectare (450 voetbalvelden) is veel te beleven. Men treft hier sportvelden, een bowlingbaan, een golfbaan, een speeltuin, picknickvelden en ruiterpaden aan.

Na ons bezoek aan het Westerpark, rijden wij richting Buytenpark, dat voornamelijk een sport-en evenementenpark is. We treffen hier diverse voetbalvelden, tennisbanen, een atletiekbaan, hockey- en honkbalvelden aan. Ook de overdekte skipiste met echte sneeuw is hier te vinden.

Via de Nieuwe Driemanspolder, dat straks vier functies gaat vervullen, n.l. die van recreatiegebied, natuurgebied, seizoenwaterberging en gecontroleerde hoogwaterberging, rijden we naar Voorschoten. (Hotel Van der Valk, De Gouden Leeuw, Veurseweg 180, 2252 AG ) voor het lunchbuffet. Er is een ruime keuze van heerlijke koude- en warme gerechten. Koffie, thee, melk etc. is bij de prijs inbegrepen en kan onbeperkt genuttigd worden. Voor alcoholische dranken moet extra worden betaald.                                    

Nadat we hebben genoten van een heerlijke lunch stappen we weer op de fiets en rijden naar het recreatiegebied Vlietland, in de volksmond ook wel Vlietlanden genoemd. Dit recreatiegebied is ontstaan als gevolg van de zandwinning. Aan de westkant van Vlietlanden, bevindt zich de vogelplas Starrevaart. Via de polder en langs een andere route in het Westerpark rijden we weer terug naar het startpunt.

Zoetermeer is zowel met de auto (ruime gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van de startlocatie) als met Openbaar Vervoer uitstekend te bereiken.

Voor degenen, die met de trein komen het volgende: vanuit Den Haag Centraal Station en Utrecht kun je de sprinter nemen. Voor € 6,90 mag de fiets in het weekend de gehele dag met de trein mee.

Lijn 4 van Randstadrail brengt je via Den Haag Centraal naar Zoetermeer (via de Mandelabrug kom je bij het Golden Tulip hotel). In het weekend mag de fiets de gehele dag gratis met Randstadrail en de Erasmuslijn vanuit Rotterdam mee. De voertuigen van Randstadrail zijn met de fiets goed toegankelijk.

 

Locatie:                              Zoetermeer

Verzamelen:                     Golden Tulip hotel (ligt aan de noordzijde van het station), Kinderen van Versteegplein 18, 2713 HB  Zoetermeer

Verzameltijd:                    9.30 uur, vertrek 10:00 uur

Kosten lunchbuffet:      € 19,50

                                               Alles wat je verder consumeert

Fietshuur:                          OV-fiets bij station

Aanmelden bij:                Hans van Lochem,  Bij opgave graag vermelden of je gebruik wilt maken van de lunch en                                                                 telefoonnummer voor het geval de activiteit niet doorgaat.

Aanmelden tot:                     12 september 2019                      

Telefoon:                           070-3975302

E-mail:                                 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                 

Telefoon op de dag zelf: 06-22317539

PS: Opgeven voor de lunch betekent ook betalen. Het is uiteraard ook mogelijk om alleen de lunch te gebruiken. Dit wel even doorgeven s.v.p.De details zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd.

 

Terug