Activiteiten Arnhem-Nijmegen

Activiteiten Arnhem-Nijmegen

Flat View
Bekijk per jaar
Maandelijkse weergave
Bekijk per maand
Weekly View
Bekijk per week
Daily View
Bekijk vandaag
Search
Zoeken

Afdeling:Arnhem-Nijmegen

Opera van Vivaldi 'Dangerous Liaisons'

 
Woensdag 23 Januari 2019, 20:15
 Hits : 574 

Sinds enige jaren brengt OPERA2DAY de ene spraakmakende voorstelling na de andere op de planken. Met gebruikmaking van magische effecten zijn deze muziek/theater voorstellingen boeiender en sprankelender dan de doorsnee opera. Dangerous Liaisons is een spiksplinternieuwe barokopera, op de heerlijke muziek van de Venetiaanse componist Antonio Vivaldi - bekend van De Vier Jaargetijden. Solisten vertolken vurige aria's. Orkest topmusici van de Nederl Bachvereniging.

Het opwindende verhaal is gebaseerd op de beroemde roman Les Liaisons Dangereuses. Een sensueel maar gevaarlijk spel met de liefde. Nietsontziend, ten koste van anderen en van zichzelf. Felle emoties als Valmont echt lijkt te vallen voor de verleidelijke maar kuise presidentsvrouw Tourvel.

De productie toert door Nederland en bij elke voorstelling worden 25 amateurfiguranten uit de betreffende plaats ingeschakeld, in de rol van bediendes aan het Hof van de Franse adel. Het is het tijdperk dat de invloed van de Franse adel langzaam afbrokkelt, de middenklasse grijpt de macht.
Op het eind is er een belangrijke scene waarin de figuranten de Franse Revolutie (1789) uitbeelden.De details zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd.

 

Terug