Solas afd. Midden Nederland heeft bijna 100 actieve leden, in leeftijd 45 plus. Sinds juni 2015 bepalen de afdelingen zelf wat de maximum leeftijd is om lid te worden. Bij onze afdeling wordt geen bovengrens gehanteerd. Wij gaan uit van het deelnemen aan activiteiten.

Solas is een activiteitenclub. Heb je dus zin om leuke dingen te doen en nieuwe mensen te leren kennen, dan is dit jouw club. Ook voor je eigen inbreng met leuke activiteiten voor de groep.

De activiteiten zijn hoofdzakelijk in het midden van het land. Deze zijn zeer uiteenlopend van sportief tot cultureel en altijd goed bereikbaar, ook met openbaar vervoer!

Interesse gewekt? Doe vrijblijvend 3 maanden mee, meld je hier aan!
Met Solas MN ... is je weekend nooit meer hetzelfde!


Zondag 3 september 12:00 uur - Koffie - ochtend Solas MN
Dat doen we bij het Koffiehuis,Stationshal 6, Centraal Station Utrecht. Na de koffie kunnen we Utrecht in, want dan vindt de 20e editie plaats van het Uitfeest. Dé feestelijke opening van het culturele seizoen in Utrecht.  Op vele binnen- en buitenlocaties geven de culturele instellingen en gezelschappen previews van wat komen gaat.  Film, theater, muziek, dans, literatuur en beeldende kunst, alle genres komen aan bod. Info voor de koffie-ochtend bij Joyce.

Woensdag 6 september, 18.30 uur, eten in Groenekan bij “Naast de buren”
PLaats van handeling: Dorpsbistro 'Naast de Buren', Groenekanseweg 168, 3737 AK GROENEKAN
Parkeren: Je kan gratis parkeren langs de gehele Groenekanseweg. (Ook in het groen tussen de bomen)
Voor ieder wat wils. Op woensdag  t/m vrijdag is er voor een vriendelijke prijs te kiezen uit 3x “wat schaft de pot”, er is een maandmenu, er is een kaart, er is een fijn terras voor als het mooi weer is. Aanmelden t/m maandag 4 september bij Gerry.

Zondag 10 September 12:00 uur - Solasbrede wandelpuzzeltocht door Amsterdam
Net als in vorige jaren organiseert Solas Groot Amsterdam ook in 2017 weer een wandelpuzzeltocht door een boeiend stukje Amsterdam. Dit keer wandelen en puzzelen we door de omgeving van het Vondelpark waarbij we het park zelf natuurlijk niet zullen overslaan.
Het puzzelteam is druk bezig met het uitwerken van de route en de vragen en het belooft weer een gezellige en leerzame dag te worden. Mooi weer is besteld!  Zet de datum vast in je agenda. Denk eraan dat je je nu nog niet kunt aanmelden. Begin augustus verschijnt de definitieve aankondiging met alle details op de website.
Met de hartelijke groeten van het puzzelteam!

Zondag 10 september 12:00 uur - CineSingle Film te Amersfoort
Geen Solas activiteit maar van harte aanbevolen
11.00 uur:  Op een CineSingle zondag even rustig wakker worden met een kopje koffie? Kom dan naar theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13, Amersfoort. Vanaf 11.00 uur is er inloop met koffie. Het café is dan nog heerlijk rustig. De bar gaat open. Welkom door gastvrouw en gastheer van CineSingle.
12.00 uur :  Aanvang film - Keuzefilm CineSingle bezoekers
Samen lunchen? Na afloop van de film verzamelen we bij de uitgang van de Theatercafé.
Zeker zijn van een kaartje? Of wil je niet zo lang in de rij staan bij de kassa? Bestel online en print je kaartje uit. Of haal het op een rustige tijd af tijdens de openingstijden van de kassa. Let op: Alleen pinbetalingen! http://www.lievevrouw.nl/kaartverkoop/kassa-informatie/
Na de zomer  (Filmtitels nog niet bekend)
10 september, 15 oktober, 19 november, 17 december

Zaterdag 16 september 14:00 uur - Airborne Luchtlandingen  Ede-Wageningen
Van 14.00 uur tot ca. 16.30 uur zijn vele historische vliegtuigen uit diverse deelnemende landen te zien. Engelse parachutisten, de 11e  Luchtmobiele Brigade uit Nederland, para’s uit andere NATO landen. Bijzonder dit jaar is de komst van een Canadese Boeing C-17. Zoveel parachutisten en meerdere vliegtuigen naast elkaar bieden een goede weergave van hoe de Mass Drop er in 1944 uit heeft gezien. Als je dit historisch evenement wilt meemaken geef je dan op bij Marga.

Vrijdag 22 september: Film in Utrecht
Samen naar de film, ja gezellig. In Utrecht is meestal volop keus in de bioscopen Louis Hartlooper Complex, Springhaver of ’t Hoogt, de bioscopen, waar we meestal heen gaan.
En na de film ergens nog wat drinken. De filmkeuze wordt in overleg bepaald en ook wordt de gekozen film via de mailinglist vermeld.
Aanmelden t/m donderdag 18.30 uur bij Ineke.

Zondag 24 september 12:00 uur - de mooiste affiches van de Jaarbeurs
Voorafgaand aan de concerten dit seizoen, waarbij 19 Solassers aanwezig zijn, wil ik afwisselend, een stadswandeling maken of een rustig samenzijn bij restaurant Broers.
Vandaag maken we een zeer korte stadswandeling richting het Utrechts Archief om daar  affiches van de Jaarbeurs te bekijken.
De Jaarbeurs bestaat dit jaar 100 jaar en heeft door kleurrijke affiches op stations in het hele land altijd veel reclame gemaakt. Een keuze uit de grote collectie, die het Utrechts Archief in zijn bezit heeft, wordt in 3 series tentoongesteld. Vandaag is de 2e serie te bewonderen. We verzamelen om 12.00 uur in restaurant Broers op het Janskerkhof. Na de koffie gaan we op pad. Aanmelden uiterlijk zaterdag bij Ineke.

zondag 24 september: Concertserie Romantiek op zondag
Vanmiddag om 15 uur zijn 19 Solassers aanwezig in Muziekcentrum TivoliVredenburg bij het eerste concert in de serie Romantiek op de zondagmiddag. In februari 2017 hebben we hiervoor al een abonnement moeten bestellen. Overigens zijn er altijd losse kaarten te koop en kan je bij de groep van Solas aansluiten. Vooraf aan het concert is er een inleiding om 14.15 uur en in de pauze staan de drankjes klaar. En na afloop van het concert wordt er wat gedronken bij Het Gegeven Paard, het café achteraan op de begane grond.
Vanmiddag treedt  de Filharmonie Vlaanderen o.l.v. Philippe Herreweghe op, met pianist Francesco Piemontesi.
De Zwitserse Francesco Piemontesi wordt geroemd om zijn diepe spel, gevoel voor legato en subtiele frasering. Hij bracht opnames uit bij Decca Classics en Deutsche Grammophon en soleerde bij o.a. de London Philharmonic en de Czech Philharmonic. Daarnaast was hij leerling van internationale toppianisten als Alfred Brendel en Murray Perahia.
Programma: Brahms Pianoconcert nr. 1 en Schumann Symfonie nr. 2

Vrijdag 29 september 19:30 uur - Statues by Night te Ede

Vooraankondiging van dit gratis evenement dat van 19.30 uur tot 22.30 uur in het centrum van Ede plaatsvindt. Zet alvast in je agenda.
Info bij Marga.

Zondag 1 oktober: mah jong in Utrecht
Ook deze zondagmiddag wordt er weer mah jong gespeeld. Mah jong spelen we in groepen van 4, evt. 3 personen. Wil je graag meespelen, geef je dan uiterlijk vrijdag op. Zondag vanaf 13.30 uur ben je welkom, om 14.00 uur gaan we spelen. En
. ben je een spelletjesmens en zou je het mah jongspel wel willen leren, dan kan je een keer komen kijken. Ook vind ik het leuk om op een aparte avond of middag geïnteresseerden het spel te leren. Aanmelden bij Ineke.

Zaterdag 7 oktober  16:30 uur tot ......... Borreluurtje Solas MN
Plaats van handeling: Bistrot Centraal Utrecht, Stationshal 2 A., https://www.facebook.com/BistrotUtrechtCentraal
Graag aanmelden bij Jeanne i.v.m. met de te reserveren ruimte.
Vergeten  om aan te melden?  Kom dan gewoon gezellig bij ons zitten. Tot ziens!

Dinsdag 17 oktober om 18.00 uur: uit eten in Utrecht
Vandaag gaan we eten in De Helden, een restaurant gevestigd in Nieuw Bleyenburg, Utrecht. (Hoek Jan v Galenstraat – Esveldstraat / Kardinaal de Jongweg). In Wijkcentrum De Helden kan je terecht voor een verantwoorde maaltijd voor een redelijke prijs. De drankjes zijn iets in prijs verhoogd, maar er staan meer gerechten op de kaart: maaltijdsalades en verschillende voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Er is nog steeds een dagmenu verkrijgbaar.
De Helden is goed bereikbaar per auto (betaald parkeren, aan de overkant van de Kardinaal de Jongweg is het gratis) en per openbaar vervoer. Bus 7 naar Voordorp komt hier langs.
Aanmelden bij Ineke, uiterlijk maandag.

Zaterdag 21 oktober: stadswandeling in Utrecht
Een cursus bij het Gilde Utrecht door 5 wijken van de stad Utrecht leverde leuke wandelingen op. Daar wil ik er vandaag één van wandelen om jullie zo kennis te laten maken met de variatie in de Utrechtse wijken. Vandaag wil ik door de wijk Lombok wandelen. Voor veel Utrechters is Lombok die leuke wijk met de multiculturele Kanaalstraat en de schattige zijstraatjes. Studenten, gezinnen en yuppen wonen er graag en met plezier.  Lombok is eind 19e eeuw - begin 20e eeuw aangelegd ten westen van het centrum, langs de Leidse Rijn. Centraal door de wijk loopt de Kanaalstraat. De straatnamen van de wijk relateren aan eilanden, gebieden en VOC-lieden in de voormalige kolonie Nederlands-Indië (het huidige Indonesië). Lombok grenst aan het stationsgebied van Utrecht. We verzamelen om 12.00 uur bij Kopi Susu, een cultureel dagcafé, J.P. Coenstraat 69. Na koffie en lunch gaan we op pad.
Aanmelden t/m vrijdag bij Ineke.

vrijdag 27 oktober: Film in Utrecht
Vanavond weer samen naar de film, ja gezellig. We gaan in Utrecht naar de film en daarna nog wat drinken. De keuze van de film wordt in overleg bepaald. Via de mailinglist wordt ook de gekozen film vermeld. Aanmelden t/m donderdag 18.30 uur bij Ineke.

zondag 29 oktober: mah jong in Utrecht
Ook deze zondagmiddag wordt er weer mah jong gespeeld. Mah jong spelen we in groepen van 4, evt. 3 personen. Wil je graag meespelen, geef je dan uiterlijk vrijdag op.
Vanaf 13.30 uur ben je welkom, om 14.00 uur gaan we spelen.  En
. ben je een spelletjesmens en zou je het mah jongspel wel willen leren, dan kan je een keer komen kijken. Ook vind ik het leuk om op een aparte avond of middag geïnteresseerden het spel te leren. Aanmelden bij Ineke.