Image

Lidmaatschap

Heb je interesse om lid te worden van Solas? Dan volgen hier enkele handige lidmaatschapsweetjes op een rij:

 • Hoeveel bedraagt de contributie?
  De contributie bedraagt € 42,- per seizoen.
 • Hoe lang duurt een seizoen?
  Een lidmaatschapsseizoen loopt van 1 augustus t/m 31 juli.
 • Wanneer vinden de maandelijkse ontmoetingsbijeenkomsten plaats?
  Elke maand wordt er een ontmoetingsbijeenkomst georganiseerd. Afhankelijk van de afdeling is dit ’s avonds of overdag, maar altijd in het weekend.
 • Wat kost deelname aan een activiteit?
  De kosten van een activiteit zijn niet bij het lidmaatschapsgeld inbegrepen. In de digitale nieuwsbrief staat bij elke activiteit vermeld wat de kosten zijn. Bijvoorbeeld; toegangsprijs, reiskosten, consumpties, etc. Ook in de inlogomgeving op de website staat per activiteit wat de kosten zijn.
 • Mag ik zelf activiteiten organiseren?
  Graag zelfs! Alle activiteiten worden georganiseerd door de leden zelf; ieders ideeën en suggesties zijn daarom van harte welkom.


Hoe kan ik me opgeven voor een activiteit?

 • Opgeven voor een activiteit doe je via de website of per mail bij de organisator van de activiteit. Dit kan vaak tot kort van te voren.

 • Voor sommige activiteiten moet er gereserveerd worden, dan dien je jezelf voor een bepaalde datum aan te melden. De uiterlijke aanmelddatum staat altijd vermeld bij de activiteit.

 • Ook komt het wel eens voor dat er voor een activiteit een maximum aantal deelnemers mogelijk is, ook dit staat altijd bij de activiteit vermeld. In dit geval geldt de volgorde van aanmelding.


Kan ik eerst aspirant-lid worden?

Na het bezoeken van een kennismakingsbijeenkomst kun je aspirant-lid worden. Gedurende twee tot drie maanden kun je deelnemen aan verschillende activiteiten zonder dat je lidmaatschapsgeld betaalt. Daarna ontvang je van de ledenadministratie een e-mail met de vraag of je lid wilt worden.


Kom naar een kennismakingsbijeenkomst

Bij het ontstaan van een vriendschap onderzoek je of je bij elkaar past. Bij Solas is dat niet anders. Ben je nieuwsgierig of Solas bij jou past? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Zo'n eerste kennismaking kun je heel spannend vinden, maar heb je deze drempel eenmaal genomen dan krijg je daar geen spijt van, zo weten veel Solassers uit ervaring.

Tijdens de kennismakingsbijeenkomst krijg je meer informatie over Solas in het algemeen, de afdeling in jouw regio en hoe Solas te werk gaat. Deze bijeenkomst is meestal gekoppeld aan een activiteit zodat je meteen andere belangstellenden en leden kunt ontmoeten.

Lees meer over Solas in jouw regio


Hoe kan ik me opgeven voor een kennismakingsbijeenkomst?

Als je jezelf wilt opgeven voor een kennismakingsbijeenkomst bij een Solas-afdeling, maak dan hieronder een keuze uit een van de regio’s:

© 2013-2022 SOLAS